hits

Digital Storytelling seminar i Oslo - dag 2


Da var dag to over. Mye trafikk på E18 om morgenen så vi brukte to timer til Oslo og kom akkurat tidsnok til første foredrag. I dag var det veldig mange bra høydepunkt, her er listen over det som ble gjennomgått i dag.

Kevin Phipps (UK), Production Designer - Nutcracker - the Untold Story - A visual treatment.
Nutcracker er en ny film som er i produksjon som ser veldig lovende ut. Vi ble vist en rekke konsepttegninger og  klipp fra filmen og det så rett og slett fantastisk ut. Filmen er basert på nøtteknekkeren, men historien er stukket litt videre og ser ut til å bli en fantastisk gjennomført fantasi og eventyrfilm så dette er noe å glede seg til.

Joel Collins (UK) and Dan May (UK) production designers, VFX art director/previs supervisor
2 gutter som driver et firma som først og fremst driver med previz (storyboards, conseptarts og animatics) for reklamefilmer og storfilmer. De har blant annet gjort det emste av previz og designet til The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Vi lærte først og fremst viktigheten med god planlegging og previz, etter grove tegninger modellerte de modellene i 3D, de lagde paintover av dette til konsepttegninger, 3Den ble deretter brukt videre til animatic og til slutt som en basis for modellene til de endelige effektene i filmen, ved å bruke 3den på denne måten sparte de masse tid. De var nå i gang med previz av den nye James Bond filmen.

Screening of the winners of Best visual effects Awards 08
Etter lunsj ble vinnerene av BVE 08 vist frem. Beste reklamefilm gikk til "Mesta" av The Chimney Pot. Beste effekter i film gikk til Storm Studio for effektene på Radiopiratene.

Torgeir Sanders fra Gimpville - Norwegian short film ?Passport?
Tidigere Idefagskole student Torgeir Sanders viste 3d shots fra den kommende kortfilmen "Passport". 3D grafikken var utrolig bra lagd og absolutt på internasjonalt nivå - bra jobbet.
Se bilder fra filmen under prosjekter og Passport på http://www.gimpville.com

Morten Moen, Storms Studios - VFX work on the horror movie ?Backwoods? 
Hvordan Storm Studio lagde splatter effekter på filmen Backwoods - et morsomt og underholde foredrag.
Se utdrag av filmen på http://www.stormstudio.no under prosjekter og Rovdyr.

Digital creature work on ?The Kautokeino Rebellion? by Fido (SE)
De viste blant annet hvordan de hadde lagd naturtro ulver til filmen Kautokeino rebellion. Fantstisk bra ulver med muskelsimulering og flott fur lagd i Shave and haircut -  rendret i Renderman.
Se showreel her: http://www.fido.se/showreel.html

Panel Discussion: The Future of Visual Effects in Scandinavia
Hvor det blant annet ble spurt hvordan man kunne gjøre utdannelsen ved skoler som Idefagskolen og Noroff enda bedre. To ting ble tatt opp til diskusjon og det var at studentene trengte enda mer produksjonserafing og at man måtte få et tettere samarbeid med bransjen i Norge for blant annet å få flere utplasseringsmuligheter. Det andre punktet var at skolene i Norge var veldig software-rettet, men at studentene heller burde lære mere om teknikkene generelt og ikke bare hvordan de løser noe i et spesfikt program slik at man lettere kan vandre fra program til program og  kjenne de forskjellige programmene sine styrker og svakheter.

Brian Connor, Digital Artist, Industrial Light + Magic (US)
Til slutt var det store høydepunktet hvor Brian Connor gikk igjennom compositing på filmene Pirates of the Caribbean 3 and Transformers. Et utrolig mektig foredrag hvor det ble vist en rekke klipp før og etter effekter. Ingen tvil om at ILM er verdens dyktigste VFX firma.

I morgen skal jeg på heldags workshop i Shake og compositing med Brian Conner fra ILM så dette gleder jeg meg veldig til. Vis kal blant annet få jobbe med materiell fra StarWars 3 filmen. Håper på å lære masse kule triks.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar