hits

Digital Storytelling workshop i Oslo - dag 3

Da var siste dagen i Oslo over for denne gang. I dag hadde vi workshop med Brian Conner fra ILM, han har så langt jobbet på over 30 filmer http://www.imdb.com/name/nm0175391/ (senest Pirates of the Caribbean: At World's End, Transformers og Ironman). Han jobber nå først og fremst som compositor i Shake så det var først og fremst dette workshopen gikk ut på.

På workshopen fikk vi utdelt alt råmaterialet til et klipp i Star Wars 3 og vi brukte da mer eller mindre hele dagen for å compe dette. Når Brian jobbet på Star Wars 3 så brukte han ca 3 uker på dette klippet så det var en ganske grov gjennomgang vi fikk i dag. Her er et bilde fra klippet ferdig satt sammen:

starwars
Image credit: «Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith» ©2005 ILM, Lucasfilm.

Siden Shake ikke lenger lages til Windows så ble jeg sittende på en gammel versjon, men jeg klarte heldigvis å henge ganske greit med for det. Jeg bruker som regel Fusion som composite program så nå gjennstår det å konvertere det jeg lærte i dag til å fungere i Fusion - vi fikk heldigvis lov til å ta med oss alle råfilene :) 

Det viktigste jeg egentlig lærte disse dagene er hvor utrolig viktig compositing er, hver for seg er både effektene, 3Den og filmklippene nokså enkle, men utrolig hva man får til etter noen timer og et par hundre noder i Shake. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar