hits

Live action integration workshop.

Jeg var så heldige å være blant 10 heldige som fikk delta på en "Live action integration workshop" i Oslo forrige uke. De som holdt workshopen var Eric Hanson og Greg Downing som har jobbet på en rekke spillefilmer - se mer av det de gjør på nettsiden deres: http://www.xrez.com/

Planen for dagen var litt generell opplæring av hva en VFX supervisor er ansvalig for å få med seg fra location under et filmopptak. Senere på dagen dro vi til Norsk folkemuseum i Oslo for å fotografere Gol stavkirke både utenvendig og innenvendig for så å bygge opp en 3D modell.

Vi lærte mange spenende teknikker for å bygge opp 3D modeller ut fra bilder, hente normal maps fra fotografier, hente lyssetting fra location via HDRI kule og vidvinkel.Vi fikk også en demostrasjon av hvordan phtotosynth.com kommer til å bli fremtidens økonomiske versjon for å gjøre en 3D scanning. Trykker man på "p" når man er i Photosynth så får man se felles punkter i bildene, disse punktene skal man kunne hente ut som 3D punkter slik at man kan bygge opp området man har tatt bilde av i 3D. Hvor flere bilder man tar hvor mer nøyaktig "3D scann" får du. Forløpig må man hacke Direct X for å få ut puntkene, men dette kommer det sikkert løsninger for.

Vi fikk også demostrert en automatisk fotorigg som tar x-antall bilder for deg slik at man kan sy i sammen vannvittig store bilder.

Her er noen bilder fra dagen og selvfølgelig et panoramabilde fra Gol stavkirke innvendig. Jeg får flere bilder tilsendt etterhvert så da skal vi se om vi får gjort en 3D modell av kirken etter hvert også.    

   

Roter deg rundt med musa:


Én kommentar

Lars

21.09.2009 kl.10:35

Si i fra om sånt neste gang... Jeg vil også være med!

Skriv en ny kommentar