hits

Klassetur til Oslo med Motion Capture demo.

På tirsdag forrige uke var jeg med 3D animasjonsklassen på klassetur i Oslo. Vi hadde avtale med Gimpville kl 10.00 om morgenen. Her fikk vi først en liten omvisning og deretter en demostrasjon av Motion Capture systemet Optitrack.Karin og jeg hadde på hver vår svart drakt med små hvite isopor kuler. I rommet var det 12 kameraer som leste bevegelsen av disse kulene. For at vi skulle være to personer i "ringen" samtidig så var det en fordel om det var litt forskjellig størrele på personene og at isoporkulene var plassert litt forskjellig på oss. Det var moro å se hvordan figurene på TV skjermen bevegde seg akkurat som oss i realtime. Vi vurderer nå å kjøpe inn dette systemet på Idefagskolen til høsten også så det skal bli moro. Etterpå viste Kjetil Kulander oss hvordan man renser opp dataen fra Motion Capture i Motion Builder og hvordan man kan føre det over på en karakter fra Maya.

Her er videoopptak fra Motion Capture testen:

Når vi var ferdig hos Gimpville dro vi videre til Storm Studios hvor Martin blant annet viste oss litt av arbeidet de holder på med på de nye Varg Veum filmene.

Til slutt var vi innom Storyline studios hvor vi fikk omvisning i Flame rommet samt en del andre grading og lydredigeringsrom. Vi fikk også se litt av en helt ny steroscopic film de jobber på.

Det var en fin og inspirasjonsrik dag. Gøy å se at det er så mye å gjøre innen VFX bransjen for tiden og at nivået i Norge har blitt så bra de siste årene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar