hits

Start - Norges første fly og Micromachines

Det har vært en hektisk vår med prosjekter og avslutning av skoleåret. 25 mai var jeg på premiere av dokumentarfilmen Start - Norges første fly. Det var jo veldig gøy å se hvordan filmen ble på kino etter å ha brukt flere 100 timer på prosjektet. Til sammen har jeg rendret ut over 5 minutter med animasjon til filmen, det tilsvarer 7500 bilder og stortsett alle klippene er rendret i minst to lag så tilsammen er det godt over 15000 bilder. PCen min har vært nokså opptatt i det siste, men jeg fikk levert de siste klippene i god tid før premieren. :) På premieren måtte jeg ned på scenen og presentere meg selv og mota et takkebilde etter filmen var ferdig.

Vi 3D lærerne på Idefagskolen (Odd, Jørn og jeg) holder på med en animasjonsfilm inspirert av Micromachines, Death Rally, Carmageddon osv. Det blir blanding av film og 3D. Historien går ut på at en gutt sitter å leker med bilene sine på kjøkkenbordet. Fantasien løper løpsk og bilene begynner å leve sitt eget liv. Vi har animatic mer eller mindre ferdig og vi har fått rigget bilene, gjort animasjonstester og rendertester av biler i enviroment osv.

Her er tre av bilene som er modellert og shadet (et par av dem er veldig inspirert av noen "Cars" biler da vi også må ha bilene fysisk for noen av klippene i filmen). Renderene er gjort med HDRI i rommet vi skal filme i. Vi har forhåpentligvis snart en testanimasjon klar.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar